fbpx

Et trobarem a faltar, Àlex

Carta de comiat a Àlex Honrubia, cantant del Cor Jove Nacional de Catalunya durant les últimes quatre edicions.

És impossible recordar l’Àlex sense el somriure permanent que el caracteritzava, i la seva energia vital contagiosa. La seva passió i entusiasme per la música, però en especial pel cant coral, era tan gran, que es va presentar per primera vegada a les audicions del Cor Jove Nacional de Catalunya sent, encara, menor d’edat, amb l’autorització dels pares a la carpeta. Inquiet com era, sempre amb ganes de fer coses noves, no va voler perdre l’oportunitat de formar part, ni un sol any, d’aquest projecte. I ho va aconseguir. Aquell primer any i durant els tres següents. I, sabent com s’estimava el CJNC, segur que no hauria fallat ni un sol any fins a ser massa gran per poder-hi participar, si no ens hagués deixat tan injustament d’hora.

Sovint aprofitava les estones lliures per parlar-nos de projectes, per fer-nos propostes pel CJNC o per interessar-se pel món coral en general. Tenia tantes idees pel cant coral que, després de l’estiu, quan ens va demanar fer les pràctiques de la universitat al Moviment Coral Català, no vam tenir cap dubte d’aprofitar l’oportunitat. Feia dies que treballava en algunes propostes que no ens ha pogut arribar a explicar, però ens ha deixat les seves ganes d’acostar el cant coral a més gent. Li havia aportat tantes coses, a ell, que volia fer-lo arribar a tothom.

Casa seva eren l’Orfeó Català i el Palau de la Música Catalana, i sempre ens deia, amb un mig somriure trapella, que el Cor Jove Nacional de Catalunya havia de cantar a l’escenari modernista. Ens va perseguir amb aquesta idea durant els seus quatre anys al CJNC fins que, fa poc més d’un mes, en un concert extraordinari de Reis, resultat de la situació excepcional que ens està tocant viure, va ser possible. El passat 7 de gener el Cor Jove Nacional de Catalunya debutava al Palau de la Música, i la casualitat, o el destí, han volgut que aquest fos l’últim concert de l’Àlex amb nosaltres. Et trobarem molt a faltar.

L’equip del CJNC i del Moviment Coral Català, i tots els directors i cantaires amb qui havia coincidit, volem fer arribar el nostre condol a la seva família.