fbpx

El CJNC clou la 8a edició a L’Auditori de Barcelona

El concert de comiat del CJNC20 era, també, el debut de la formació en aquesta sala de concerts.

Ahir a la tarda, a L’Auditori, i en el marc del festival Emergents, el Cor Jove Nacional de Catalunya 2020 va oferir el seu últim concert. Sota la direcció de Lluís Vilamajó, i amb Maria Mauri al piano, el CJNC20 es reunia de nou, mesos després de l’encontre de l’estiu, per tornar a interpretar el programa de música vocal alemanya dels segles XVIII i XIX que van estar preparant durant aquells deu intensos dies de treball, al juliol, i que ja s’havia pogut escoltar a Vic i a Sant Fruitós de Bages. El concert va estar marcat pel record a l’Àlex Honrubia, baix del CJNC20, que ens va deixar sobtadament el passat mes de febrer.

Amb aquest concert, el Cor Jove Nacional de Catalunya arrenca l’any havent debutat als dos principals auditoris del país: al gener al Palau de la Música Catalana i, ara, a L’Auditori de Barcelona. Aquests dos debuts certifiquen la consolidació d’aquest projecte formatiu d’excel·lència i el seu alt nivell artístic. El CJNC trepitjava per primera vegada l’escenari de la sala Oriol Martorell en el marc del Festival Emergents, una presència a la sala de concerts barcelonina que està previst que tingui continuïtat.

Paral·lelament, que CJNC 2021 ja fa dies que ha arrencat motors. Pere Lluís Biosca agafa el relleu de Lluís Vilamajó al capdavant del projecte, i aviat podrem conèixer els noms dels 24 joves cantants que integraran la 9a edició del Cor Jove Nacional de Catalunya. La inscripció a les audicions, que se celebraran el 9, 10 i 11 d’abril a Barcelona, encara està oberta.