fbpx

Arrenca la 9a edició del Cor Jove Nacional de Catalunya

L’encontre d’aquest estiu, que comença el pròxim 12 de juliol, portarà el CJNC21 a Eslovènia i al Festival de Música Antiga dels Pirineus.

Dilluns que ve, 12 de juliol, arrenca una nova edició del Cor Jove Nacional de Catalunya, la novena. Pere Lluís Biosca dirigirà enguany aquesta formació coral d’alt nivell, un projecte formatiu d’excel·lència impulsat pel Moviment Coral Català, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que ofereix als joves l’oportunitat de treballar en un ambient professional i amb directors de prestigi.

Aquest estiu, el CJNC21 començarà el seu encontre a Barcelona, des d’on, després de quatre intensos dies de treball, viatjarà cap a Ljubljana, a Eslovènia, per participar a l’Europa Cantat Festival, el festival coral més important d’Europa, on és un dels cors convidats. Allà treballarà al costat dels cors joves nacionals d’Àustria i Eslovènia, i sota la direcció del mestre letó Māris Sirmais, a més a més d’oferir diversos concerts en solitari. Un d’ells, a l’International Youth Choral Festival Aegis Carminis.

Acabada aquesta estada a Eslovènia, el 25 de juliol, el CJNC21 anirà directe cap a La Seu d’Urgell, on celebrarà una segona part de l’encontre en el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus, oferint-hi concerts els dies 30 i 31 de juliol a Tremp i Berga, respectivament. L’últim concert d’aquest estiu del Cor Jove Nacional de Catalunya serà l’1 d’agost a Malgrat de Mar, tot i que el cor es tornarà a reunir pocs dies més tard, del 9 a l’11 d’agost, per dur a terme el seu segon enregistrament discogràfic a l’auditori de Vilafranca del Penedès.

El programa d’enguany del CJNC estarà dedicat a la música sacra, amb un diàleg entre compositors del barroc i contemporanis. Un repertori que inclourà dues obres d’encàrrec de Joan Magrané i Bernat Vivancos que, juntament amb una obra de Mariona Vila, dialogaran amb obres d’autors com Palestrina, Cererols, Monteverdi, o Valls.

El Cor Jove Nacional de Catalunya 2021 clourà la seva etapa, però, el mes de febrer de 2022 amb un concert a L’Auditori de Barcelona, dins la programació del festival Emergents. Serà el punt final a una edició intensa, malgrat l’encara difícil context sanitari, i marcarà l’inici d’una edició, la del 2022, que serà molt especial, amb la celebració del 10è aniversari del cor.