fbpx

El CJNC celebrarà el seu 10è aniversari sota la batuta de Manel Valdivieso

Valdivieso dirigirà l’edició 2022 d’aquest projecte coral d’excel·lència, que col·laborarà per primera vegada amb la JONC.

L’estiu del 2013, a Vic, arrencava la primera edició del Cor Jove Nacional de Catalunya, un projecte coral d’alt nivell i de caràcter formatiu que naixia, entre d’altres, amb els objectius d’oferir noves oportunitats als millors talents del país i de convertir-se en un element simbòlic i cultural, ambaixador de l’excel·lència coral catalana. Avui, el CJNC és a les portes de celebrar el seu 10è aniversari, sent ja un projecte consolidat, i ho farà amb un projecte molt especial i sota la direcció de Manel Valdivieso.

Johann Sebastian Bach i Heinrich Schütz seran els principals protagonistes dels dos programes que prepararà el CJNC22 aquest estiu. El primer, un Magnificat de Bach que treballarà amb la col·laboració d’un equip de cantants professionals vinguts d’arreu, col·laboradors habituals de les millors formacions corals europees, i que unirà per primera vegada el Cor Jove Nacional de Catalunya amb el seu homòleg orquestral, la JONC – Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Un concert que es podrà sentir al Palau de la Música Catalana, com a clausura del 10è Festival Bachcelona, i als auditoris de Vic i Torroella de Montgrí, i que comptarà, també, amb la participació dels solistes de la Salvat Beca Bach.

El segon programa, i amb el CJNC22 ja en solitari, girarà al voltant d’una altra de les grans obres del barroc alemany: les Musikalische Exequien de Schütz. Un repte pels integrants del cor, que n’interpretaran també les parts solistes, que es podrà sentir en diversos concerts arreu del territori.

Manel Valdivieso, tot i la seva vinculació amb el món coral des de petit, formant-se a l’Escolania de Montserrat, ha centrat la seva trajectòria professional en la direcció d’orquestra. Una trajectòria que l’ha portat a dirigir les principals orquestres del país i a debutar als teatres d’òpera del Gran Teatre del Liceu, el Teatro Real de Madrid, l’Òpera Nacional de Korea i l’Òpera de Washington DC, a més a més de participar en les temporades estables de l’Orquestra Simfònica de Frankfurt-Oder o de l’Orquestra de Cambra de Ginebra. És, també, professor al Conservatori Superior del Liceu, a Barcelona, i director artístic de la JONC des del 2001.

Les audicions per formar part d’aquesta 10a edició del Cor Jove Nacional de Catalunya se celebraran a Barcelona els dies 26, 27 i 28 de febrer de 2022, i consistiran en la interpretació d’una obra de lliure elecció i d’alguns fragments del Magnificat de Bach. La inscripció es podrà fer a través de la pàgina web www.cjnc.mcc.cat a partir del 17 de gener, i estan obertes a qualsevol jove cantant d’entre 18 i 28 anys que vulgui complementar la seva formació i viure una experiència coral al més alt nivell.