fbpx

El CJNC enceta una nova etapa sota la direcció de Mireia Barrera

Barrera serà la directora titular del CJNC per un període de dos anys, amb l’objectiu de potenciar-ne el vessant formatiu.

El projecte del CJNC es renova coincidint amb el seu 10è aniversari

Després de la celebració de la seva 10a edició, que es va cloure aquest dissabte passat amb un concert a L’Auditori de Barcelona, en el marc del festival Emergents, el Cor Jove Nacional de Catalunya vol encetar una nova etapa que potenciï, encara més, el vessant formatiu del projecte, d’alt nivell. Per fer-ho, s’ha posat en mans de Mireia Barrera, que n’assumirà la titularitat durant un període de dos anys, fins a l’abril de 2025.

Barrera, una de les directores corals més reconegudes del país, coneix bé el projecte del Cor Jove Nacional de Catalunya, ja que el 2019 va compartir la titularitat de la formació amb la francesa Catherine Simonpietri. La seva llarga trajectòria amb cors professionals li atorga una visió privilegiada de tots els elements que defineixen un bon cantant professional i, per tant, de la formació que cal oferir als joves cantants per ajudar-los a encarar la seva futura carrera.

Els dos anys de titularitat donaran a Barrera la possibilitat de plantejar un projecte a més llarg termini que posi l’èmfasi en el caràcter formatiu del Cor Jove Nacional de Catalunya, nascut amb l’objectiu de dotar el país d’un instrument pedagògic d’excel·lència en l’àmbit coral. Amb aquest nou enfocament, i de la mà de Mireia Barrera, el CJNC vol poder oferir una experiència formativa única als joves que en formin part. Sessions de treball amb directors orquestrals de prestigi per treballar obres del repertori simfònic-coral, col·laboracions amb artistes d’altres disciplines, programes amb directors convidats, sessions d’assaig amb cantants de cor professionals o la participació en concerts de caràcter benèfic o social són, entre d’altres, algunes de les propostes de Barrera per assolir-ho.

El CJNC celebrarà un segon encontre per Setmana Santa

Una de les principals novetats d’aquesta nova etapa del Cor Jove Nacional de Catalunya serà la celebració d’un segon encontre durant la Setmana Santa, una mica més curt que el de l’estiu. El propòsit d’incorporar aquest segon encontre és que el CJNC pugui treballar de forma més continuada al llarg de l’any,  oferint una experiència formativa més completa als cantaires que en formin part.

El CJNC passarà a tenir, doncs, tres cites al llarg de la temporada. Arrencarà a l’estiu, amb l’encontre central del projecte, continuarà el mes de febrer amb un cap de setmana de treball i concert a Barcelona, i es clourà coincidint amb un segon encontre de Setmana Santa.

Els joves cantants que entrin a formar part d’aquesta pròxima edició del Cor Jove Nacional de Catalunya tindran la possibilitat de ser-hi al llarg dels dos anys de titularitat de Mireia Barrera. La seva continuïtat, però, estarà condicionada a les necessitats del cor i al compromís amb el projecte. Al llarg d’aquests dos anys, doncs, s’obriran noves convocatòries d’audicions.

La poesia catalana, protagonista del primer encontre del CJNC23

Per estrenar-se en aquesta nova titularitat al capdavant del Cor Jove Nacional de Catalunya, Mireia Barrera ha dissenyat un programa que gira entorn de la poesia catalana. Joan Maragall, Josep Carné, Josep Vicenç Foix o Pere Quart en seran alguns dels protagonistes, musicats per compositors també catalans com Mariona Vila, Manuel Oltra o Benet Casablancas.

El CJNC prepararà aquest primer programa durant l’encontre d’estiu que se celebrarà a Vic del 28 de juliol al 6 d’agost, amb concerts que s’anunciaran pròximament.

Dins d’aquest encontre d’estiu, i en línia amb les accions per potenciar el vessant formatiu d’alt nivell del projecte, el CJNC rebrà la visita d’Antoni Ros-Marbà, un dels directors d’orquestra de més prestigi del país. Els joves cantants tindran l’oportunitat de treballar amb ell fragments d’una obra simfònic-coral del seu repertori, i nodrir-se de la seva saviesa i experiència.

Audicions: 17, 18 i 19 de març

Les audicions per formar part de la pròxima edició del Cor Jove Nacional de Catalunya se celebraran els dies 17, 18 i 19 de març a l’Escola Superior de Música de Catalunya, a Barcelona. Els aspirants caldrà que portin preparades dues obres lliures de diferents estils i èpoques, un fragment coral obligat, i també se’ls demanarà una lectura a vista. La inscripció es pot fer a la pàgina web del CJNC (cjnc.cat) fins al diumenge 12 de març, i s’hi pot presentar qualsevol jove cantant d’entre 18 i 28 anys que vulgui complementar la seva formació participant d’un projecte pedagògic d’excel·lència.