fbpx

100 anys de la festa de l’Ametller Florit

Un octet d'excantaires del CJNC va cloure l'acte amb música sobre textos de Joan Maragall.

Des de 1924, i només amb l’excepció de la Guerra Civil, diverses persones es reuneixen cada segon diumenge del mes de febrer al voltant de la tomba de Joan Maragall, al cementiri de Sarrià Sant-Gervasi, per recordar i homenatjar el poeta català fent lectures d’alguns dels seus textos. Un acte que coincideix amb la floració de l’ametller que es troba als peus de la tomba de Maragall, indicativa de l’arribada del bon temps.

Enguany, doncs, aquesta celebració coneguda sota el nom de Festa de l’Ametller Florit, celebrava 100 anys. Una celebració a la qual ens hem volgut sumar des del Cor Jove Nacional de Catalunya, arran de la invitació de l’Associació Família de Joan Maragall i Clara Noble.

Un octet format per excantaires del CJNC (Maria Alonso, Judit Muñoz, Irene Recolons, Helena Tajadura, Joan Mas, Martí Doñate, Oriol Quintant i Lluís Vergés) va cloure l’acte interpretant algunes peces de compositors catalans sobre textos de Joan Maragall.