fbpx

IT Dansa i el CJNC inauguraran el Dansàneu amb BITERNA

El projecte forma part de l'Obrador d'arrel de la Fira Mediterrània, i es va presentar ahir a Manresa.

El teatre Kursaal de Manresa va acollir ahir al migdia la roda de premsa de presentació de les 20 propostes que, enguany, formaran part de l’Obrador d’arrel de la Fira Mediterrània, un programa d’impuls i suport als artistes que exploren nous camins a partir de l’arrel tradicional i la cultura popular. Una eina de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Fira Mediterrània de Manresa.

Un dels projectes que aquest 2024 formen part de l’Obrador és BITERNA, una proposta que vol donar veu a les minories dissidents i que se centra en el col·lectiu de les bruixes, dones que han estat perseguides durant segles. Un espectacle amb coreografia d’Aleix Martínez que comptarà amb la participació de la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, IT Dansa, i el Cor Jove Nacional de Catalunya.

BITERNA inaugurarà, aquest estiu, el festival Dansàneu – Festival de Cultures del Pirineu, que realça la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu.