fbpx

CJNC

FILOSOFIA

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) és una iniciativa del Moviment Coral Català (Confederació Coral Catalana) i Corals Joves de Catalunya que compta amb la complicitat de l’Associació Catalana de Professors de Cant i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Neix per oferir una oportunitat als millors talents del país sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals i pretén ser una eina d’Estat a l’estil dels cors joves nacionals de la majoria dels països europeus. A més, pretén ser ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres.

L’extensa xarxa coral de Catalunya, amb més de 1.000 cors i més de 30.000 cantaires és el millor aval per aquest projecte.

DEFINICIÓ

El Cor Jove Nacional de Catalunya el formen 24 cantaires de 18 a 28 anys, seleccionats anualment després d’un procés d’audicions arreu del país, que es renoven cada any per tal d’oferir igualtat d’oportunitats als nous talents emergents.

El CJNC té un únic encontre d’estiu per no interferir amb l’activitat ordinària dels cors i es clausura amb la celebració de diversos concerts al llarg del territori català. Durant una setmana, els joves conviuen i treballen el repertori i la tècnica vocal, de la mà dels directors i instructors vocals.

La direcció artística va sempre a càrrec de dos directors de màxim prestigi, un de català i un d’internacional. Una parella artística que canvia cada any per oferir als cantaires propostes diferents i de màxima qualitat.

OBJECTIUS

El CJNC neix amb l’objectiu de:

  • Dotar-nos d’un instrument pedagògic i artístic d’excel·lència que sigui alhora un element simbòlic i cultural de primer ordre com el que tenen altres països.
  • Oferir l’oportunitat als millors talents del país de treballar sota la direcció de reconeguts directors nacionals i internacionals.
  • Estimular i donar prestigi a la pràctica coral entre els joves.
  • Potenciar la recuperació del repertori coral català.
  • Potenciar la internacionalització del nostre repertori i els nostres directors.