fbpx

Alice Borciani

La soprano Alice Borciani comença els seus estudis musicals de trompeta al conservatori de la seva ciutat natal, Reggio Emilia (Itàlia), passant després a estudiar cant líric i especialitzant-se en cant barroc amb Monica Piccinini. El 2012 obté el seu diploma de màster amb matrícula d’honor a la Schola Cantorum Basiliensis, on estudia amb Gerd Türk. Al mateix institut suís, ja el 2021, obté un màster amb especialització en pedagogia. Així mateix, ha rebut classes de Carlos Mena, Margreet Honig i Roswitha Müller.

El 2005 guanya el primer premi al concurs ¨Premio città di Padova¨, el 2010 el tercer premi al Concurs de Cant Barroc Francesco Provenzale a Nàpols, i el 2013 el primer premi al Handelfestspiele de Göttingen juntament amb l’ensemble Cafebaum.

Alice Borciani ha cantat com a solista i en conjunts vocals a nombrosos teatres i festivals de música a Itàlia i la resta d’Europa com ara la inauguració de l’Elbphilharmonie d’Hamburg, Festival de Salzburg, Festival Resonanzen de Viena, Festival Oudemuziek d’Utrecht, Bachfest de Leipzig, Theater Basel, Teatre comunale di Modena, Potsdam Schlosstheater, Arena di Verona, Festival de música barroca Missions de Chiquitos – Bolívia, o FEMÀS de Sevilla entre d’altres.
Actualment col·labora amb multitud d’ensembles entre els que destaquen amb La Cetra Vokalensemble, Balthasar-Neumann Chor, Zürcher Sing-Akademie, Vox Luminis, Capella Reial de Catalunya i el Choeur de Chambre de Namur.

Recentment ha guanyat una beca per assistir al Màster “Política Cultural i Dret del Patrimoni Cultural” a la Universitat de Basilea.