fbpx

Aura Gutiérrez

Nascuda a Cartagena de Indias, Colòmbia. Als 12 anys va entrar a formar part del Coro de Comfenalco, sota la direcció d’Edgar Avilán. El 1996 es va revelar la seva inclinació per la música antiga en escoltar per primera vegada la Choral de Notre Dame de París a la Capella del Claustre de Santa Clara. El viu contrast entre l’Ofici de Maitines del Cor de Notre Dame de París i els tambors d’ancestres africans als carrers de la Ciutat Vella, l’ha acompanyat i inspirat a través de tota la seva carrera musical. Va prendre cursos de teoria musical mentre va començar a estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Cartagena. El seu pas per la Facultat d’Humanitats va quedar interromput per estudiar Canto Lírico amb la mestra Rocío Ríos a la ciutat d’Ibagué, i el 2005, sota la guia dels mestres María Olga Piñeros i Carlos Godoy, va obtenir el seu Diploma en Cant Líric de la Pontifícia Universitat Javeriana de Bogotà.

Va ser seleccionada a la sèrie de “Lunes de los Jóvenes Intérpretes” de la Biblioteca Luis Ángel Arango de Bogotà cantant un repertori consagrat a compositors hispanoamericans (Lleó, Guastavino, Montsalvatge, Galíndez, Mejía, Grenet). Va cantar el personatge de Belinda a “Dido & Aeneas” d’Henry Purcell; Disinganno a “Il trionfo d’il tempo e del Disinganno” de G. F. Händel sota la direcció de Federico Sepúlveda. Ha estat solista amb l’Orquestra de Cambra de la Pontifícia Universitat Javeriana dirigida per Alejandro Zuleta. Solista amb l’Orquestra Simfònica de Colòmbia dirigida per Eduardo Carrizosa; presentant-se al Teatre Colón de Bogotà, Auditori Jorge Tadeo Lozano i a l’Auditori León de Greiff de la Universitat Nacional de Colòmbia.

Ha cantat sota la direcció de Dominique Vellard, Giorgio Paronuzzi, Andrea Marcon, Hervé Niquet, Gabriel Garrido, Anthony Rooley, entre d’altres. Aura va ser cofundadora de l’Ensamble La Boz Galana (labozgalana.com), amb el qual va estrenar el seu primer treball discogràfic “En fiesta tan alegre”, amb nadales de Matías Durango (1636-1698). És membre actiu del Vokalensemble La Cetra de Basilea dirigit per Andrea Marcon. El 2015 va realitzar el seu debut amb el personatge Abra a l’oratori de Vivaldi “Juditha Triumphans” amb el Ballet Basel al Theater Basel.