fbpx

Catherine Simonpietri

Graduada al  Conservatoire Royal du Grand-Duché de Luxembourg i  l’École Internationale de Chant choral de Namur (Pierre Cao), Catherine Simonpietri va estudiar amb Frieder Bernius, John Poole, Erik Ericson, Hans Michael Beuerle i Michel Corboz.

Titulada amb el Certificat d’Aptitude de Direction d’ensembles vocaux va ensenyar al CNSM de París des de 2001, al CRR d’Aubervilliers/La Courneuve, i al Pôle Sup’93.

En 1995 va participar en la creació de la Mission Chant Choral de la Seine-Saint-Denis, l’estructura per desenvolupar el cant coral a aquest departament articulant la formació, la creació i distribució, abans d’assumir la direcció educativa i artística.

Apassionada per l’art contemporani es va crear el 1998 el grup vocal professional Sequenza 9.3 amb el qual es desenvolupa una política musical exigent i oberta a diferents estètica dels segles XX i XXI.

Directora convidada del Cor de Cambra Nacional d’Irlanda, el cor de cambra de la Flemish Ràdio, Cor de Radio France, el cor de cambra del Quebec, l’Arsys Bourgogne Ensemble, el Festival Internacional de Música Sacra de Friburg, el Gächinger Kantorei Stuttgart, va ser també part del jurat del concurs internacional per a joves directors de Besançon.