Fernando Guimarães

Nascut a Oporto, el tenor nominat als Grammy Fernando Guimarães va completar la llicenciatura de cant a la seva ciutat natal i va anar guanyant premis als principals concursos de cant del seu país. Com a guanyador de L’Orfeo International Singing Competition, va cantar el paper protagonista d’aquesta òpera de Monteverdi a Mantova, en el 400è aniversari de la seva estrena, interpretant-lo de nou en l’aclamada nova producció de Robert Carsen per a l’Òpera de Lausanne el 2016. També ha estat premiat al Cesti International Competition for Barque Opera, a Innsbruck.

Guimarães col·labora habitualment amb L’Arpeggiata (Christina Pluhar), Les Talens Lyriques (Christophe Rousset), Capriccio Stravagante (Skip Sempe), Les Muffatti, Al Ayre Español (Eduardo Lopez-Banzo), Concerto Köln, Orquesta Barroca de Sevilla, Pygmalion (Raphäel Pichon), Cappella Mediterranea i Clematis (Leonardo García Alarcón), etc. La seva discografia inclou enregistraments per als segells Virgin, Linn, Alpha, Ricercar, Naxos, Ramée, SWR i Ambronay Editions.

Va cantar el paper principal d’Orphee a “La Descente d’Orphee aux Enfers” de Charpentier amb Les Arts Florissants; una gira europea amb el paper de Noè a l’oratori “Il Diluvio Universale” de Michelangelo Falvetti (Cappella Mediterranea); el paper de Teseo a l’òpera “Elena” de Cavalli, pel Festival d’Aix-en-Provence; els seus debuts a la Philharmonie de Berlín (en un programa de Monteverdi amb la Freiburger Barockorchester) i al Queen Elizabeth’s Hall, a Londres, amb l’Orchestra of the Age of Enlightenment; i el paper de Fenton al “Falstaff” de Verdi amb la Gulbenkian Orchestra (Lawrence Foster). La seva interpretació del paper principal a “Il Ritorno d’Ulisse in Patria” de Monteverdi amb la Boston Baroque li va valdre una nominació als premis Grammy a millor gravació d’òpera del 2015.

Els darrers moments destacats de la carrera de Guimarães inclouen el seu debut amb la Nederlandse Bachvereniging, amb la “Matthäus-Passion” de Bach; el paper de Tamese a l'”Arsilda” de Vivaldi (Collegium 1704/Vaclav Lúks); una nova producció de “L’Orfeo” de Monteverdi al Teatro Regio di Torino; i el seu retorn al paper d’Ulisse en una nova producció aclamada per unanimitat de la companyia australiana Pinchgut Opera.