fbpx

Lluís Vidal

Nascut a Barcelona, es forma al Conservatori Municipal de Música. Uns estudis reglats que compagina amb un intens aprenentatge autodidacta del llenguatge jazzísitic, donant com a resultat el naixement, l’any 1977, del quartet Catalònia. Fundador, també, dels grups Onix i Ictus, ha treballat com a docent a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona i, posteriorment, al Taller de Músics, del qual en va ser director musical entre els cursos 1991-91 i 1993-94. Ha estat convidat a seminaris internacionals a Dublin, Siena, Graz i Nova York, i ha impartit classes magistrals arreu del país. El curs 2001-02, s’incorpora a l’equip docent de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) com a professor de piano, combo, composició i big band, dins el departament de Jazz i Música Moderna.

El 1985 funda, juntament amb Josep Pons i Jaume Cortadellas, l’Orquestra de Cambra Teatre Lliure, formació destinada a la interpretació de la música del segle X i amb la qual ha actuat als principals festivals d’Europa i l’estat espanyol, a més a més d’enregistrar com a solista el “Concerto para clave y cinco instrumentos” de Manuel de Falla i el “Concert de cambra” de Josep Soler.  Ha dut a terme, també, una intensa activitat com a compositor i arranjador dins de camps i formacions molt diverses, i ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya.

Ha col·laborat amb nombrosos intèrprets de jazz, clàssica i tango, així com amb formacions com la Lincoln Center Jazz Orchestra, l’Orquesta Ciudad de Granada, l’Orquesta Nacional de España i la Cobla Sant Jordi, entre d’altres. Ha enregistrat nombrosos programes per a ràdio i televisió, i ha actuat en els festivals més importants d’Espanya, Portugal, França, Anglaterra, Dinamarca, Suècia, Holanda, Alemanya, Bèlgica, Austria, Itàlia, Bulgària, Israel, E.E.U.U., Xina i Argentina.