fbpx

Viviana Salisi

Es dedica des de fa més de vint i cinc anys a l’acompanyament del repertori vocal. Va estudiar al Conservatori de Manresa amb Glòria Massegú i Ludovica Mosca, i a l’Escola de Música de Barcelona amb Albert Attenelle. Finalitzats els estudis superiors de piano, es va especialitzar en acompanyament de lied i òpera a la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar (Alemanya) amb el suport de la beca Wardwell de la Fundació Humboldt. En aquest centre va obtenir el títol de correpetidora.


Ha treballat com a assistent musical als festivals d’òpera de Bad Hersfeld i Heidenheim a Alemanya i en el cicle “Òpera a Catalunya” d’Amics de l’Òpera de Sabadell, a més de col.laborar amb institucions com la Fundació “La Caixa”, el Gran T eatre del Liceu Orquestra de Cambra Catalana, Fundación Jacinto e Inocencio Guerrero, Orquesta de cambra de Granollers o VEUS cor infantil Amics de la Unió, entre altres.

Juntament amb el seu marit Artur Arranz funda Òpera Còmica de Barcelona i duu a terme una intensa tasca de recuperació del patrimoni líric de petit format, que va ser guardonada amb el Premi Serra d’Or de teatre 2013. Paral·lelament desenvolupa la seva activitat com a acompanyant en recitals d’òpera i lied arreu de Catalunya.


Des de 2001, any de creació del centre, és pianista repertorista de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Des de 2015 és també professora del màster de lied “Victòria dels Àngels” i col.laboradora habitual dels Amics de l’Òpera de Sarrià en la seva temporapera de cambra.