fbpx

Encontre

El CJNC es troba de forma puntual al llarg de l’any, procurant no interferir amb l’activitat ordinària dels cors. Aquestes trobades són en format encontre. Durant un període de temps entre una setmana i deu dies, els joves conviuen i treballen el repertori, la tècnica vocal i altres aspectes diversos, importants per a la seva formació com a cantants. Uns encontres que es clouen amb la celebració de diversos concerts al llarg del territori català.

Calendari:

  • Del 28 de juliol al 6 d’agost de 2023: encontre d’estiu a Vic.
  • Febrer de 2024: cap de setmana de treball i concert a Barcelona (10, 11, 16 i 17 de febrer).
  • Setmana Santa 2024 (del 24 al 31 de març): segon encontre del CJNC.

Direcció: Mireia Barrera

Projecte:

El programa del primer encontre del CJNC23 girarà entorn de la poesia. El repertori estarà integrat per obres basades en textos poètics i la poesia farà, alhora, de fil conductor del concert. Una unitat de concepció del concert entre la música i la poesia que anirà a càrrec de l’artista Perejaume, que col·laborarà amb el CJNC fent una tria de lectures i dissenyant una eventual ambientació artística de l’escenari.

Els poetes musicats seran tots catalans, nascuts entre mitjans del s.XIX i el primer terç del s.XX: Joan Maragall, Guerau de Liost, Josep Carner, J.V.Foix, Pere Quart i Vicent Andrés Estellés. Amb música de Cristòfor Taltabull, Manuel Oltra i quatre compositors actuals, Salvador Brotons, Benet Casablancas, Lluís Vidal i Mariona Vila.

Dins d’aquest encontre d’estiu, i en línia amb les accions per potenciar el vessant formatiu d’alt nivell del projecte, el CJNC rebrà la visita d’Antoni Ros-Marbà, un dels directors d’orquestra de més prestigi del país. Els joves cantants tindran l’oportunitat de treballar amb ell fragments d’una obra simfònic-coral del seu repertori, i nodrir-se de la seva saviesa i experiència.

Programa:

  • Comiat de l’ànima (Música: Cristòfor Taltabull / Text: Guerau de Liost)
  • Les quatre estacions (Música: Salvador Brotons / Text: Josep Carner)
  • El Comte Arnau (Música: Lluís Vidal / Text: Joan Maragall)
  • L’home parat (Música: Mariona Vila / Text: Vicent Andrés Estellés)
  • El Bestiari (Música: Manuel Oltra / Text: Pere Quart)
  • Jo tem la nit (Música: Benet Casablancas / Text: Josep Vicenç Foix)

Nombre de places: 32 cantants

Els cantants seleccionats s’han de responsabilitzar de l’arribada i sortida de l’encontre i de les activitats del CJNC. Les despeses d’allotjament, manutenció, formació i partitures estan cobertes per l’organització.