Cor Jove Nacional de Catalunya 2019

Per a la setena edició, el Cor Jove Nacional de Catalunya va comptar, per primera vegada, amb dues directores: Catherine Simonpietri i Mireia Barrera. Completava l’equip Maria Mauri, al piano. L’encontre del CJNC19 es va celebrar del 15 al 25 de juliol al Monestir de Sant Daniel, a Girona, i es va cloure amb concerts al mateix Monestir i al Théatre des Aspres de Thuir, a França, en la que va ser la primera visita del Cor Jove Nacional de Catalunya a la Catalunya Nord. El repertori, de música coral del segle XX, comptava amb una primera part d’autors francesos, amb compositors com Poulenc, Hersant o Vierne, i una segona part de compositors catalans, amb obres de Lamote de Grignon, Homs o Magrané, entre d’altres.

Pocs dies després, el CJNC19 va viatjar a Donostia, on el dia 1 d’agost va compartir concert amb el Cor Jove del País Basc a la Donostiako Musika Hamabostaldia, el festival de música clàssica més antic d’Espanya i un dels més veterans d’Europa, de reconegut prestigi.

El 13 març de 2020, el Cor Jove Nacional de Catalunya havia de debutar a L’Auditori de Barcelona amb un concert del CJNC19 a la Sala Oriol Martorell, sota la direcció de Mireia Barrera, en el marc del festival Emergents. L’arribada de la pandèmia per Covid-19, però, va obligar a cancel·lar aquest concert poques hores abans, amb tot a punt. Des del confinament, el CJNC19 va enregistrar “L’ànima de les flors” de Xavier Casademont, vídeo amb el qual va felicitar la diada de Sant Jordi.

Finalment, el CJNC19 es va cloure el 7 de gener de 2020 amb un concert extraordinari de Reis al Palau de la Música Catalana, que suposava el debut del Cor Jove Nacional de Catalunya a l’emblemàtica sala modernista.

Maria Mauri

Maria Mauri Fàbregas es llicencia en piano clàssic i contemporani a l’Escola Superior de Música de Catalunya, estudiant amb els professors Vladislav Bronevetzky (piano solista) i Francisco Poyato (lied). Més endavant cursa un màster en l’especialitat de piano col·laboratiu a la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Actualment està acabant el grau en direcció orquestral i coral a l’ESMUC.

Ha estat becada per l’excel·lència musical de part de Fundación Victoria de los Ángeles, Fundació Anna Riera i Guildhall Scholarship Awards.

Ha participat en l’enregistrament del CD “Pau&Victòria” amb peces inèdites de Pau Casals.

Actualment es dedica principalment a l’acompanyament del repertori vocal i coral, i ha tocat en més de cinquanta concerts corals, de lied, d’òpera i de música de cambra, actuant en sales com l’Auditori, el Gran Teatre del Liceu o el Palau de la Música. També ha fet concerts a França i al Regne Unit.

Paral·lelament a l’activitat com a pianista, exerceix també de directora i cantant: per una banda és directora titular del Cor de Cambra Arsinnova, i assistent de direcció del cor Fòrum Vocal; i com a cantant, ha actuat amb cors professionals com el Bach Collegium Barcelona, The Beauty Fools, o l’Ensemble O Vos Omnes.

També ha gravat un CD amb música de Daniel Ariño i lletra d’Enric Casasses.

Catherine Simonpietri

Graduada al  Conservatoire Royal du Grand-Duché de Luxembourg i  l’École Internationale de Chant choral de Namur (Pierre Cao), Catherine Simonpietri va estudiar amb Frieder Bernius, John Poole, Erik Ericson, Hans Michael Beuerle i Michel Corboz.

Titulada amb el Certificat d’Aptitude de Direction d’ensembles vocaux va ensenyar al CNSM de París des de 2001, al CRR d’Aubervilliers/La Courneuve, i al Pôle Sup’93.

En 1995 va participar en la creació de la Mission Chant Choral de la Seine-Saint-Denis, l’estructura per desenvolupar el cant coral a aquest departament articulant la formació, la creació i distribució, abans d’assumir la direcció educativa i artística.

Apassionada per l’art contemporani es va crear el 1998 el grup vocal professional Sequenza 9.3 amb el qual es desenvolupa una política musical exigent i oberta a diferents estètica dels segles XX i XXI.

Directora convidada del Cor de Cambra Nacional d’Irlanda, el cor de cambra de la Flemish Ràdio, Cor de Radio France, el cor de cambra del Quebec, l’Arsys Bourgogne Ensemble, el Festival Internacional de Música Sacra de Friburg, el Gächinger Kantorei Stuttgart, va ser també part del jurat del concurs internacional per a joves directors de Besançon.

Mireia Barrera

Nascuda a Terrassa i formada al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, va estudiar a l’Escola Internacional de Cant Coral de Namur (Bèlgica) amb el director de cor i orquestra Pierre Cao. També ha participat en diferents cursos impartits per M. Cabero, E. Ribó i L. Héltay. Paral·lelament ha realitzat estudis de cant amb M. Dolors Aldea.

Actualment col·labora amb el Coro de la Comunidad de Madrid com a primera directora convidada.

Des de la temporada 2012-13 dirigeix el grup vocal professional Barcelona Ars Nova dins el projecte de les Misses Polifòniques que es fa a les esglésies dels Sants Just i Pastor i del Reial Monestir de Pedralbes de Barcelona. Aquesta iniciativa vol recuperar la polifonia dins la litúrgia.

Del 1993 al 2019 ha estat la directora del Cor Madrigal de Barcelona.

Va dirigir per primer cop el Coro Nacional de España la temporada 2004-2005, dins del cicle “Carta Blanca a Hans Werner Henze”, i des del setembre de 2005 fins al juny de 2010 va ser la seva directora titular. Amb ells va realitzar gires per tot Espanya, a més de per Alemanya, Romania, Àustria i els Estats Units. Va impulsar la creació del Ciclo Coral del Coro Nacional de España a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid.

Ha col·laborat en nombroses ocasions amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona com a assistent del Cor, així com en la preparació de cors i solistes infantils. Ha participat en les produccions de les òperes infantils Brundibár i Eco, en col·laboració amb l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona. Durant els anys 1998-2005 va preparar els cors infantils col·laboradors de les temporades simfòniques de l’OBC.

En l’àmbit docent, ha estat professora de Direcció Coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (2002-2005). També ha impartit cursos per a la FCEC, així com en diferents ciutats de l’Estat.

També ha estat directora titular de la Capella de Música de Santa Maria del Mar i fins al desembre de 2005 va dirigir el Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, del qual n’és fundadora. També ha estat directora convidada i ha col·laborat amb l’Orquestra de Cambra Nacional d’Andorra, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Ensemble Residencias, el conjunt BCN216, l’orquestra Terrassa 48, l’orquestra Vespres d’Arnadí i el Coro de la RTVE.

Cal destacar el seu interès pel diàleg entre la música i altres disciplines artístiques, el qual l’ha dut a col·laborar amb artistes com Perejaume o les companyies de dansa IT Dansa i Santamaría. El 2014 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria en el cant coral i el seu interès en la difusió de la música contemporània.