Anna Casademunt

Sóc violagambista i professora formada en els camps d’educació musical primerenca. Filla de mestra i de músic.

Sóc llicenciada en interpretació de música antiga a l’Escola Superior de Música de Catalunya i amb un màster en Pedagogia Musical, Musicologia i interpretació de la música antiga a la mateixa escola i a la Universitat de Barcelona; i el Màster de Professorat de Secundària (especialitat música).

Em vaig formar a l’Institut Gordon España on vaig estudiar la Music Learning Theory de E. Gordon (nivells I i II) i vaig obtenir la certificació de professora d’Educació Musical Primerenca, i posteriorment obtinc la certificació Early Childhood Music per el Gordon Institute (GIML) a la Temple University de Philadelphia als EUA. També m’he format amb el mètode “Música per créixer” d’Eulàlia Abad i Mireia Calduch a el Musical de Bellaterra.

Tinc experiència com a docent a secundària i primària, i actualment sóc professora de sensibilització musical en diferents centres de Barcelona.

Amb la viola formo part de diversos conjunts de música antiga com La FerlandinaThe voice of the violIn Nomine Conjunt de violes, i he col·laborat en diverses ocasions en altres conjunts dedicats a la interpretació històrica, com ara Hespèrion XXI i La Capella Reial de Catalunya, que dirigeix Jordi Savall, entre d’altres.

El 2021 creem Ars Menuda, juntament amb el guitarrista Juan Pablo Bettinotti.

Marc Díaz

Als 9 anys ingressa a l’Escolania de Montserrat, on descobreix i s’apassiona per la polifonia del Renaixement, però també per la música coral de compositors com Cererols, Casanoves, Händel, Mendelssohn o Brahms, entre d’altres. A l’Escolania hi estudia, a més, violoncel, piano i orgue.

Actualment, desenvolupa aquesta passió al capdavant del Cor Cererols, cofundat i dirigit per ell mateix des del 2018, amb el qual ha enregistrat recentment el disc Cum Silentio, reconegut pels premis internacionals ICMA 2021 com un dels millors discs de música coral del 2020. També dirigeix el cor GAC, treballa com a preparador de cor pel Festival Bachcelona i col·labora ocasionalment amb el Cor Francesc Valls.

Com a organista, ha col·laborat amb els principals cors, orquestres i festivals de música catalans, com l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Vespres d’Arnadí, la Jove Capella Reial, l’Ensemble O vos omnes, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona o Lieder Càmera. També ha treballat com a organista i clavecinista al Teatre Lliure, sota la direcció de Ll. Pasqual, i forma duet amb el trompetista S. Marquillas.

Ha estudiat direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb els mestres J. Vila i J. Duijck, obtenint una Matrícula d’Honor pel seu concert de final de grau, en el qual dirigeix l’Officium Defunctorum de T. L. de Victoria. Allà també segueix estudiant orgue i música de cambra amb O. Candendo i J. de la Rubia. Posteriorment, es trasllada a Estocolm per seguir estudiant direcció de cor al Reial Conservatori d’Estocolm amb F. Malmberg, on finalitza els seus estudis dirigint el Cor de la Ràdio de Suècia en el seu concert final.

Marta Mathéu

Dotada d’un rotund sentit de la musicalitat i un inqüestionable domini del seu instrument, la soprano Marta Mathéu esquiva qualsevol intent de ser encasellada. En els últims anys està recollint els fruits d’una sòlida carrera, i rep elogis de procedències tan diverses com ho és el seu repertori. Són celebrades les seves interpretacions de Bach sota la direcció de Jordi Savall a diferents escenaris europeus (entre ells, la Philharmonie de París). Al concurs Tenor Viñas del Liceu va ser guardonada per les seves interpretacions de Mozart, i recentment ha incorporat alguns dels principals rols d’òperes de Puccini, Rossini i Wagner.

Com a intèrpret de música espanyola ha estat premiada la seva gravació en el paper protagonista (Francina) de la Cançó d’amor i de guerra de Rafael Martínez Valls, la primera completa des de la que va protagonitzar Montserrat Caballé l’any 1964. A més, manté una constant activitat liederística en companyia de pianistes com Albert Guinovart, qui va acompanyar Victòria dels Àngels en els seus recitals. En el camp simfònic i l’oratori, ha interpretat, entre moltes altres partitures, la Novena de Beethoven i la Segona de Mahler sota batutes com Gustavo Dudamel i Victor Pablo Pérez. Al llarg de la seva carrera ha actuat també dirigida per Antoni Ros Marbà, Neville Marriner i Fabio Biondi. S’ha format amb Ana Luisa Chova, Montserrat Caballé, Elena Obraztsova i Wolfram Rieger. Ha cantat en alguns dels escenaris més destacats del món, incloent-hi el Palau de la Música Catalana, el Teatro Real, el Liceu de Barcelona, la Philharmonie de París i el Concertgebouw d’Amsterdam. La seva formació musical es va iniciar com a pianista i organista.

A més del Concurs Francesc Viñas (2008, Premi al millor intèrpret de Mozart, Premi al millor intèrpret espanyol i Premi del públic, entre d’altres), ha estat guardonada per Joventuts Musicals d’Espanya i en els concursos internacionals Manuel Ausensi i Montserrat Caballé (Premi del públic). L’any 2011, l’Ajuntament de Tarragona li va atorgar el Diploma al Mèrit Cultural per la seva trajectòria internacional i la tasca d’ambaixadora de la seva ciutat natal. Actualment és membre del Senat de Tarragona.

Mathéu ha gravat per Alia Vox, KLASSIC, Brilliant, Naxos i Opus Art i és professora de Cant al Conservatori del Liceu des de l’any 2014.

CJNC21 al Festival Emergents

El Cor Jove Nacional de Catalunya 2021, dirigit per Pere Lluís Biosca, participa al Festival Emergents de L’Auditori de Barcelona amb un programa de música sacra catalana contemporània que inclou l’estrena a Barcelona de dues obres de Joan Magrané i Bernat Vivancos, encàrrec del CJNC21, a més a més d’obres de Mariona Vila i Albert Guinovart.

Concert del CJNC21 a Malgrat de Mar

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) és un instrument pedagògic i artístic d’excel·lència, nascut per oferir l’oportunitat als millors talents del país de treballar sota la direcció de reconeguts directors nacionals i internacionals. El CJNC l’integren 24 cantants d’entre 18 i 28 anys d’arreu del territori que, com la direcció, es renoven anualment. Enguany, sota la batuta de Pere Lluís Biosca, presenta un programa que gira entorn la música sacra, amb un diàleg entre compositors antics i contemporanis que inclourà obres d’estrena de Joan Magrané i Bernat Vivancos.

Programa:

  • Sicut cervus – Giovanni Pierluigi da Palestrina  (1525-1594)
  • Liber Generationis – Mariona Vila Blasco (1958)
  • Tota pulchra es – Joan Pau Pujol (1550-1626)
  • Dos motets breus – Joan Magrané Figuera (1988)
  • Regina Caeli – Tomás Luís de Victoria (1548-1611)
  • Christe, adoramus te – Claudio Monteverdi (1567-1643)
  • Cantate Domino – Claudio Monteverdi (1567-1643)
  • Alma redemptoris mater – Joan Cererols (1618-1680)
  • Ave maris stella – Joan Cererols (1618-1680)
  • Goigs de Nostra Dona – Bernat Vivancos (1973)

Concert del CJNC21 a Brežice

Concert del Cor Jove Nacional de Catalunya 2021 a Brežice, Eslovènia.

Programa:

  • Liber Generationis – Mariona Vila Blasco (1958)
  • Dos motets breus – Joan Magrané Figuera (1988)
  • Goigs de Nostra Dona – Bernat Vivancos (1973)
  • Dixit Dominus – Albert Guinovart (1962)

CJNC i University of Primorska Academic Choir

Concert del Cor Jove Nacional de Catalunya a la Catedral de Koper, Eslovènia, amb l’University of Primorska Academic Choir com a amfitrió.

Programa:

  • El cant dels ocells – Bernat Vivancos (1973)
  • Liber Generationis – Mariona Vila Blasco (1958)
  • Dos motets breus – Joan Magrané Figuera (1988)
  • Goigs de Nostra Dona – Bernat Vivancos (1973)
  • Dixit Dominus – Albert Guinovart (1962)

Concert del CJNC21 a Velenje

Concert del Cor Jove Nacional de Catalunya 2021 a Velenje, Eslovènia, en el marc dels concerts d’estiu del Festival Velenje.

Programa:

  • Liber Generationis – Mariona Vila Blasco (1958)
  • Dos motets breus – Joan Magrané Figuera (1988)
  • Goigs de Nostra Dona – Bernat Vivancos (1973)
  • Dixit Dominus – Albert Guinovart (1962)

Sing to Slovenia

Concert dedicat al 30è aniversari de la independència d’Eslovènia, amb la participació de cors eslovens i dels cors joves nacionals d’Àustria i Catalunya.

Programa:

  • El Noi de la Mare – Ernest Cervera (1896-1972)
  • Margarideta – Manuel Oltra (1922-2015)
  • Joan del Riu – Manuel Oltra (1922-2015)